reklame for Utvik Autoservice
Menu
Marc Soler sikret sin og Movistars andre seier i 2020. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB

Soler triumferte etter utforstøt i Vueltaen

Marc Soler rykket fra i den siste utforkjøringen og tok sin første seier på Grand Tour-nivå da han vant årets onsdagens etappe i Vuelta a España.

Av NTB | 21.10.2020 18:38:00

Sport: Soler fikk en luke til sammenlagtkanonene ned fra etappens siste stigning.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne på hjemmebane. Det var en etappe vi hadde pekt oss ut. Vi jobbet hardt for det, og vi fortjente å ta seieren, sa Movistar-rytteren.

Seieren er lagets andre denne sesongen. Også den første sto Soler for da han vant endagsrittet Pollença-Andratx 1. februar.

Åtte mann syklet i mål 19 sekunder bak Soler. Primoz Roglic ble nummer to, og styrket dermed sammenlagtledelsen med seks nye bonussekunder. Dan Martin ble nummer tre på årets andre Vuelta-etappe.

Roglic leder ni sekunder foran Martin i sammendraget.

De ni rytterne som syklet sammen over den siste stigningen, skilte seg ut etter at Solers lag hadde satt høyt tempo i bakken.

Før den siste stigningen satt Ineos stor fart i hovedfeltet. Det resulterte i at Richard Carapaz lå i front inn i siste bakken. Han fikk derimot aldri noen stor luke. Luis Sanchez forsøkte seg i den siste bakken, men heller ikke han fikk særlig med avstand til konkurrentene.

Ved inngang til den siste stigningen ble også restene av dagens fem mann sterke brudd hentet inn. De hadde på det meste en luke på over fem minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: