Menu
Glenn Solberg så sitt svenske landslag lade opp til helgens OL-kvalifisering i Tyskland med hjemmeseier mot Montenegro i EM-kvalifiseringen. Foto: Jonas Ekstrømer, TT / NTB

Solbergs VM-sølvlag ladet opp til OL-kvalifisering med seier

Niclas Ekberg scoret åtte mål da Glenn Solbergs svenske VM-sølvlag slo Montenegro 27-24 i EM-kvalifisering tirsdag. Til helgen kjemper laget om OL-billett.

Av NTB | 09.03.2021 21:38:09

Sport: Mens Norges håndballherrer ska kjempe om OL-billett i Montenegro, står Sverige foran tøffe oppgjør mot vertslandet Tyskland, Algerie og Slovenia i kamp om to plasser i OL-turneringen.

Ekberg var ikke med da et urutinert og nederlagstippet svensk lag mot alle odds tok VM-sølv i Egypt. Han var en av flere store profiler som takket nei på grunn av smittesituasjonen. Nå er han tilbake, og han herjet mot Montenegro i Lund. Sverige tok sin tredje seier på like mange kamper i kvalifiseringen.

– Han gjorde det veldig bra, sa landslagssjef Solberg om Kiel-spilleren.

– Tyskland har hjemmefordel i OL-kvalifiseringen. Vi har et fantastisk lag, men det har de også. Det blir spennende, men vi skal gi dem tøff kamp, sa Ekberg før fredagens kamp mot Tyskland.

Sveriges lag forsterkes til helgen med forsvarskjempen Max Darj, som av personlige årsaker holdt seg hjemme i Tyskland. Det tyske laget får tilbake sine største stjerner i forhold til dem som var med i VM.

(©NTB)

Flere nyheter: