Menu
Statsminister Erna Solberg (H) var forberedt på å jobbe noen dager hjemme, men tirsdag kveld ble det kjent at koronatesten var negativ. Foto: Berit Roald / NTB

Solbergs koronatest var negativ – tilbake på jobb onsdag

– Ble ikke lange karantenen, skrev statsminister Erna Solberg (H). Tirsdag kveld fikk hun beskjeden om at hun testet negativt på koronatesten.

Av NTB | 09.03.2021 22:08:30

Medisin og helse: Statsministeren la selv ut bildet av at det ikke var påvist koronavirus på Instagram, og skriver at hun er tilbake på jobb onsdag.

Tidlige tirsdag ble det kjent at hun måtte jobbe hjemmefra etter at en statssekretær var blitt smittet.

Det var statssekretær Audun Rødningsby (V) som har testet positivt for korona, ifølge VG. Statsministeren hadde vært i et møte med Rødningsby.

– Det er smitteappen som har gitt beskjed om at jeg må teste meg, og da må jeg være i ro til jeg får svar på testen. Jeg tror det er mikroskopisk sjanse for at jeg er smittet, for vi tror heller det er at telefonene våre har ligget på samme stedet, sa Solberg til NTB.

Statssekretær Rune Alstadsæter (H) forklarte til VG at de to telefonene har ligget ved siden av hverandre utenfor et møterom, fordi en del møter ved Statsministerens kontor foregår uten telefon.

Solberg sa også at hun ikke hadde noen symptomer.

– Vi har hatt en gjennomgang av hvem som kunne være nærkontakter på kontoret. Vi opererer med to meter avstand og sitter langt unna hverandre på møter. Så jeg føler det skal godt gjøres, sa hun.

Flere nyheter: