reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Silje Solberg jubler under EM-kampen mot Ungarn. Foto: Vidar Ruud / NTB

Solberg-show i EM: – Synes vi spilte fantastisk håndball

De ubeseirede norske håndballjentene varmet opp til fredagens EM-semifinale mot Danmark med 32-21 over Ungarn. Silje Solberg viste toppform i førsteomgangen.

Av NTB | 15.12.2020 22:38:12

Sport: – Det er veldig artig å være med på dette laget. Jeg synes vi spilte fantastisk håndball i perioder. Det er alltid en «fight» mot Danmark. De tror jeg blir farlige, sa Solberg på pressekonferansen.

Norge er eneste lag uten poengtap i mesterskapet etter seks kamper. Semifinalen ligger an til å bli den klart tøffeste norske testen hittil i EM.

Danmark slo litt overraskende Russland 30-23 etter en meget sterk forsvarskamp. Keeper Sandra Toft åpnet strålende før hun ble truffet i ansiktet av en hard ball og fikk en pause på benken. Toft kom tilbake og bidro sterkt i det som ble en dansk festaften.

Camilla Herrem fikk en smell i låret, men det skal ikke stoppe henne i semifinalen.

– Det blir nok litt overtenning hos begge lag fra start. Så da gjelder å kjøle seg ned litt, sa Herrem til NTB.

Norge har hele 13 strake seirer over Danmark siden november 2014. Det er noe å ta med seg til nabooppgjøret.

Danskenes trener Jesper Jensen har flere av de norske jentene i sin stall i Esbjerg.

I den andre semifinalen møter Frankrike EM-overraskelsen Kroatia. De franske jentene blir klare favoritter i den kampen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson kunne matche sitt mannskap som han ville. Norge vant puljen uansett resultat mot Ungarn.

– Det var fint å få rullert litt og kjørt bra i perioder. Det var en grei gjennomkjøring, sa Hergeirsson i et intervju vist på TV3.

Det var høy klasse over det norske spillet i 1.-omgangen. Ungarn ble helt utspilt. Solberg viste at hun tross koronasykdom i høst, har klart å trylle fram noe nær toppform.

Hun hadde 53 i redningsprosent i første omgang. Det kom mot flere lagvenninner fra Györ. Spillet hennes bidro til 17-9-ledelse ved pause.

Katrine Lunde kom inn etter pause og spilte en sterk 2. omgang i det norske buret.

– I dag tar vi med oss bra målvaktsspill. Det så riktig så godt ut, men i en semifinale blir det et knepp opp på skudd og kvalitet. Det lover godt med både Silje og Katrine. Det blir en spennende målvaktskamp med de to mot Toft og (Tina) Reinhardt, sa Hergeirsson.

Men sistnevnte scoret flere ganger mot Ungarn og viste fram sin skuddarm på en fin måte.

Norge er to seirer unna det 13. gullet i internasjonale mesterskap. Det er blitt 27 medaljer siden gjennombruddet (VM-bronse) i 1986.

Frankrike vant EM for to år siden. Norge er inne i en titteltørke og står uten gull siden 2016-EM.

Finale og bronsekamp spilles søndag, også disse i Boxen.

Kampen mot Danmark spilles foran tomme tribuner i Boxen-hallen i Herning med avkast 20.30 fredag. Der skulle det vært nær 12.000 tilskuere på plass om ikke viruspandemien hadde slått til og delvis lammet verden.

Veronica Kristiansen ble hvilt tirsdag. Inn i troppen kom Marta Tomac. Kristiansen skal tilbake i laget til semifinalen, og en mulig løsning er at Kristine Breistøl da forsvinner opp på tribunen.

(©NTB)

Flere nyheter: