Menu
Nordmenn bes om å unngå alle unødvendige reiser til utlandet fram til 15. mai. Men statsministeren sier at reiserådet trolig vil bli forlenget til å gjelde ut juni. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Solberg: Reiseråd blir trolig forlenget ut juni

Regjeringens råd om å unngå unødvendige reiser til utlandet varer foreløpig til 15. mai. Men statsministeren sier det trolig vil bli forlenget til ut juni.

Av NTB | 07.04.2021 13:39:27

Medisin og helse: – Vår anbefaling kommer nok til å vare til ut juni fordi de fleste steder fortsatt vil slite med at de ikke har kommet så langt i pandemibekjempelsen, sier statsminister Erna Solberg (H).

Statsministeren sier at det ikke er lurt å planlegge for utenlandsreiser i juni.

– Planlegger du for noe senere, så bør du ha avbestillingsforsikring. Vi vet ikke hvordan utviklingen blir, og så vet vi ikke hvordan utviklingen blir der du har tenkt å reise, sier hun, og peker samtidig på at det trolig vil være enkelte land som åpner for innreise uten karanteneregler, slik som Island og deler av Finland.

– Jeg tror karanteneregler kommer til å vare ganske lenge i land hvor smitten er betydelig over det norske nivået, sier Solberg.

(©NTB)

Flere nyheter: