Menu
Regjeringen startet mandag sin budsjettkonferanse. Statsminister Erna Solberg (H), finansminister Jan Tore Sanner (H), næringsminister Iselin Nybø (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) møtte pressen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Solberg: Planene for neste års budsjett er lagt vekk

De fleste papirene laget for neste års budsjett er lagt vekk, og regjeringens budsjettkonferanse handler mest om koronakrisen, sier statsminister Erna Solberg.

Av NTB | 16.03.2020 18:31:49

Økonomi og næringsliv: – De makroøkonomiske utsiktene har forandret seg betydelig i løpet av kort tid. Konferansen brukes også til å diskutere den nåværende situasjonen, sa Solberg (H) under en pressekonferanse mandag.

Hun varsler en ekstra budsjettrunde for 2021 før sommeren.

Solberg sa videre at den nåværende krisen er større enn både oljekrisen og finanskrisen.

– Oljekrisen var krevende for deler av landet og ga ringvirkninger flere steder. Finanskrisen var krevende særlig for bankene. Men ringvirkningen i økonomien var mindre enn det vi kan se nå, sa hun.

Koronakrisen kommer også til å ha betydning for budsjettet i 2021.

– Vi vil ha en litt annen utvikling i 2021, blant annet med noe høyere ledighet. Men vi har mange gode bedrifter i bunn og mange sterke ryggrader som vi skal klare å komme gjennom denne krisen med.

Med på pressekonferansen var også finansminister Jan Tore Sanner (H), næringsminister Iselin Nybø (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Alle fire understreket også at regjeringen er villig til å gjøre alt som er nødvendig for å sikre norsk økonomi og arbeidsplasser.

(©NTB)

Flere nyheter: