Menu
Høyre-leder Erna Solberg syns det er bra at både Sverige og Finland nå søker Nato-medlemskap. Foto: Terje Pedersen / NTB

Solberg om Sveriges Nato-avgjørelse: Svært gode nyheter

Det er veldig gode nyheter for Sverige, Finland, Norge og Nato at Sverige nå har bestemt seg for å søke medlemskap, mener Høyre-leder Erna Solberg.

Av NTB | 16.05.2022 15:46:12

Politikk: – Jeg har respekt for at disse beslutningene ikke har vært enkle. Både Svensk og finsk medlemskap i NATO har vår fulle støtte, sier Solberg i en uttalelse til NTB.

Hun mener at Russland må takke seg selv for at Nato utvides østover, og sier at Høyre hele tiden har ment at et større Nato i nord vil være en styrke for regional sikkerhet i Norden og for forsvarsevnen.

– Norge, Sverige og Finland vil nok i mange saker opptre samlet i Nato Aksen mellom nordområdene og Østersjøen vil være særlig viktig for oss å ivareta i fellesskap, sier Solberg.

– Vi ønsker å bevare lav spenning i nord, men Russlands mer aggressive fremferd i Østersjøen kan også føre til at potensielle konflikter som vil merkes i nordområdene, fordi det er der russerne har sine strategiske kapasiteter som de ønsker å beskytte, sier hun videre.