Menu
Statsminister Erna Solberg (H) bekreftet torsdag det første koronadødsfallet i Norge. – Vi står sammen ved å holde avstand, sier hun. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Solberg om koronadødsfall: – Mine tanker går til de etterlatte

Torsdag kveld ble det første koronadødsfallet i Norge bekreftet. Statsminister Erna Solberg (H) stålsetter seg for flere døde.

Av NTB | 12.03.2020 19:46:41

Medisin og helse: – Dette viser hvorfor det er helt avgjørende at alle landets innbyggere nå deltar i en dugnad for å bremse smitten, sier Solberg i en kommentar til NTB.

– Vi står sammen gjennom denne perioden – ikke med klemmer og håndtrykk – men ved å holde avstand, sier hun.

På direktesendt TV torsdag kveld bekreftet Solberg at den første pasienten har dødd av korona i Norge. Dermed er nok en grense i epidemiutviklingen krysset.

– Vi har nå i kveld fått vite at det første dødsfallet har skjedd på grunn av covid-19, et eldre menneske, som har vært syk, og som da altså har dødd. Og dette er jo grunnen til at vi tar så inngripende tiltak, sa Solberg til NRK Dagsrevyen.

– Det er mange av oss som har sykdommer, som er sårbare, og som ikke vil tåle det en så hard sykdom som dette kan gi hos enkelte. Vi må i solidaritet med disse sørge for at vi forsøker å bekjempe dette viruset så godt som mulig, sa Solberg.

– Vi må beskytte oss selv for å beskytte andre. Dette vil kreve mye av hver enkelt av oss, understreker statsministeren.

– Mine tanker går til de etterlatte, sier Solberg.

– Jeg har den største medfølelse med dem som i dag har mistet en av sine. Vi har fått det første dødsfallet i Norge som en følge av koronaviruset, og vi kommer beklageligvis til å oppleve flere, slår Høie fast i en kommentar til NTB.

Tidligere torsdag innførte regjeringen de strengeste tiltakene i fredstid i Norge mot koronaepidemien.

– Vårt mål er at koronaviruset skal ta så få liv som mulig i Norge. Derfor har vi nå satt i verk svært strenge tiltak. Jeg oppfordrer alle til å bli med på dugnaden for å stoppe smitte og forhindre at mange blir alvorlig syke. Det er en dugnad som redder liv, sier Høie.

Like etterpå ble dødsfallet bekreftet av Oslo universitetssykehus (OUS) på Twitter. Det dreier seg om en eldre pasient som var innlagt ved OUS, men sykehuset ønsker av personvernhensyn ikke å gi ytterligere opplysninger.

Også helseminister Bent Høie (H) uttrykker medfølelse med dem som er rammet.

Flere nyheter: