reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kari Aalvik Grimsbø (til venstre) og Katrine Lunde er i framgang etter skadeperioder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Solberg klar for kamp, positivt også rundt stjernene Lunde og Grimsbø

Håndballkeeper Silje Solberg er tilbake i trening etter krystallsyke-anfall. Det lysner også for målvaktessene Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø.

Av NTB | 25.02.2020 13:02:08

Sport: Solberg fikk det første anfallet ved nyttårstider og var ute av trening i omtrent tre uker. Dette førte til kvalme og svimmelhet. Hun har vært i Norge og fått oppfølging og tips om hvordan hun skal håndtere anfallene. Det finnes teknikker som er meget effektive mot krystallsyke.

– Det ser bra ut nå, og jeg tror dette skal gå fint, men det kan jo være skremmende første gang man opplever det. Noen kan tro de har fått et hjerneslag, sier landslagslege Anne Froholdt til NTB.

Norge spiller OL-kvalifiseringen i Podgorica mot vertsnasjonen Montenegro, Romania og Thailand 20. til 22. mars. De to beste får OL-billett.

Søndag deltok Solberg på sin første håndballtrening på tre uker. Det var med det ungarske klubblaget Siófok. På trening var hun også mandag. Det ble en forsiktig start for henne etter pausen.

Solberg er i troppen til Siófoks kamp tirsdag.

– Det har gått fint med henne så langt. Dersom det fortsetter slik, spiller hun etter planen 20 minutter, sier klubbens norske trener Tor Odvar Moen til NTB.

Vi har håp om at Katrine kan spille noen sluttspillkamper for oss mot slutten av den norske sesongen, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

Grimsbø har spilt kortere perioder for Györ i kamp de siste ukene.

– Hun er blitt så erfaren at hun vet hva hun tåler. Her er det jo å finne ut hva man tåler. Det var jo slik blant andre Gro Hammerseng-Edin hadde det. Kari er veldig flink til dette, sier Froholdt til NTB.

Landslagsledelsen har ikke definitivt slått fast at Grimsbø er uaktuell for Norge i månedene som kommer.

Solberg bytter arbeidsgiver til sommeren. Da starter hun et nytt liv i toppklubben Györ som erstatter for nettopp Grimsbø.

Katrine Lunde er ikke i trening etter en kneskade hun pådro seg i mai i fjor. Kari Aalvik Grimsbø sliter i perioder med knærne og har ikke spilt for landslaget på lenge. Derfor ville et forfall fra Solberg til kampene i mars bety en ny stor utfordring for håndballjentene.

(©NTB)

Flere nyheter: