Menu
Hvis man ikke lyktes i å slå ned spredningen av de muterte virusvariantene kan det bli nødvendig med hardere nasjonale tiltak, sier statsminister Erna Solberg (H) til VG. Foto: Terje Pedersen / NTB

Solberg: – Kan bli hardere nasjonale tiltak

Statsminister Erna Solberg (H) sier at de lokale tiltakene har som mål å utrydde den muterte virusvarianten i Norge. Alternativet er hardere nasjonale tiltak.

Av NTB | 25.01.2021 00:08:08

Politikk: – Den tredje bølgen har en mye brattere smittekurve enn de foregående bølgene. I mange land er det nok i stor grad forårsaket av det muterte viruset, sier Solberg til VG.

– De har sluppet opp etter nedstengingsperioder og så har det eksplodert. Det er faren også i Norge: at vi kommer i en situasjon hvor vi har for mye av det nye viruset og tiltakene må bli mye hardere, sier Solberg.

– Selv om vi er på vei inn i en lysere tid med vaksinering, og hvor vi egentlig tenkte gradvis mer åpning, så må vi tenke på sterkere tiltak for å holde kontroll i innspurten, fortsetter hun.

Ifølge Solberg er knekkpunktet for når man eventuelt innfører mye strengere tiltak nasjonalt når kapasiteten i sykehusene bryter sammen. Det er det hun betegner som «worst case»-scenario og årsaken til at regjeringen har utredet muligheten for å innføre portforbud.

(©NTB)

Flere nyheter: