Menu
Statsminister Erna Solberg erkjenner at hun ordla seg uheldig i omtalen av personer i Facebook-gruppen Folkeopprøret mot klimahysteriet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Solberg erkjenner «uheldig ordbruk» i omtalen av klimahysteri-gruppe

Statsminister Erna Solberg omtalte Facebook-gruppen Folkeopprøret mot klimahysteriet som «et sammensurium av folk». Hun sier nå at ordbruken var uheldig.

Av NTB | 06.03.2020 13:16:36

Vær: – Jeg snakket først og fremst om noen av dem som står bak og er sentrale i gruppen, men det er også mange andre personer som av forskjellige årsaker har blitt med i gruppen. Det er ikke min mening å stigmatisere meningsmotstandere, svarer Erna Solberg på Sigbjørn Gjelsviks (Sp) skriftlige spørsmål om saken.

Han viste til Solbergs uttalelser i et intervju med TV 2 i februar.

– Det er en samling av personer som er klimafornektere, innvandringsmotstandere, anti-globale løsninger, EU-motstandere. Det er et sammensurium av folk som sier at den verden vi har i dag, den aksepterer vi på en måte ikke, sa Solberg blant annet.

Gjelsvik spør om «statsministeren ser at hennes uttalelser er en lite respektfull og polariserende måte å omtale meningsmotstandere på?»

Solberg sier at uttalelsen kom på bakgrunn av Faktisk.nos undersøkelse av hvem som står bak og er sentrale i gruppen.

– De har funnet ut at flere av dem er eller har vært aktive i innvandrings- og islamfiendtlige grupper, og at flere av dem har hetset flere navngitte politikere. Noen av dem har også bidratt til å spre konspirasjonsteorier om vaksiner, skriver Solberg.

– Jeg ønsket å få fram at vi må basere oss på fakta og vitenskap i møtet med klimaendringene.

(©NTB)

Flere nyheter: