Menu
Høyre-leder Erna Solberg på årskonferansen til NHO. Foto: Terje Pedersen / NTB

Solberg: Det mangler tydelige prioriteringer

Regjeringens budsjettforslag mangler tydelige prioriteringer, mener Høyre-leder Erna Solberg.

Av NTB | 12.05.2022 13:16:24

Økonomi og næringsliv: – Det jeg er mest forbauset over, er at jeg i går ble positivt overrasket over at det skulle bli kutt i oljepengebruken, men det er det ikke blitt, sier Solberg til NTB.

Oljepengebruken er økt med 30 milliarder kroner i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett sammenlignet med statsbudsjettet som ble lagt fram i fjor. I budsjettet er det lagt opp til enkelte kutt, men ifølge Solberg er det stort sett bare inntektene som øker.

– Det mangler tydelige prioriteringer, sier hun.

– Når du er inne i en situasjon hvor det er 100.000 ledige jobber og mangelen på arbeidskraft er stor, er det ikke det offentliges oppgave å pushe etterspørselen etter arbeidskraft for øyeblikket, sier hun videre.

Da bør regjeringen i stedet holde litt igjen, sånn at bedriftene Norge skal leve av i framtiden, får arbeidskraften og utviklingsmulighetene de trenger, mener Solberg, som ikke syns budsjettet er spesielt stramt.

Høyre-politikeren etterspør strukturtiltak og sier at hun gjerne skulle ha sett mer motkonjunkturpolitikk, i tillegg til klarere prioriteringer.

– Dette er ikke året for å gjennomføre alt. Jeg mener for eksempel at dette ikke er året for å ta tak i inntektsforskjellene mellom industriarbeidere og bønder, selv om det er et stort volum på det, sier Solberg.

– Det er litt i utakt med hva som skjer i resten av økonomien akkurat nå, legger hun til.

(©NTB)

Flere nyheter: