Menu
Oliver Solberg ble nummer seks i Sverige. Foto: Micke Fransson/TT / NTB

Solberg ble nummer seks i Sverige – Mikkelsen vant sin klasse

Oliver Solberg kjørte seg opp en plass under den avsluttende dagen av Rally Sverige og endte på 6.-plass totalt. Andreas Mikkelsen vant WRC2-klassen.

Av NTB | 27.02.2022 14:35:24

Sport: Solberg lå på 7.-plass etter lørdagens fartsprøver i den ypperste rallyklassen. Der slet han med gassen og tapte mye. Søndag hoppet han opp en plass da Elfyn Evans møtte på problemer.

Evans kjempet med finske Kalle Rovanperä om seieren etter lørdagens fartsprøver, men etter at han falt av kunne Rovanperä sikre seieren foran belgiske Thierry Neuville.

Solberg måtte bryte Rally Monte-Carlo i januar med eksostrøbbel, og var ivrig på å slå tilbake på hjemmebane, uten at det gikk helt veien.

Det ble likevel en norsk jubeldag da Andreas Mikkelsen kjørte inn til seier i WRC2-klassen. Han vant med 23,2 sekunder ned til landsmann Ole Christian Veiby. Det var Mikkelsens første seier.

– Det har vært en av mine beste kamper. Han har gjort det veldig bra. Jeg vet at han har jobbet hardt så jeg er veldig glad på hans vegne. Det var en veldig god helg, sa Mikkelsen til Eurosport.

(©NTB)