reklame for Sheiken Bowling
Menu
Statsminister Erna Solberg redegjør for Stortinget om regjeringens håndteringen av koronapandemien torsdag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Bestemor fra utlandet må i karantene på hotell

Innstramminger for tilreisende til Norge påvirker turister, besøkende og arbeidsreisende. Statsminister Erna Solberg (H) krever at bestemor må på hotell.

Av NTB | 05.11.2020 10:38:20

Medisin og helse: Personer som verken har egen bopel eller arbeids- eller oppdragsgiver i Norge, må oppholde seg på karantenehotell og teste seg i karanteneperioden.

– Dette gjelder også familiemedlemmer som kommer for å besøke slekt i Norge, opplyste statsministeren da hun i Stortinget torsdag redegjorde for håndteringen av koronasituasjonen.

Det betyr at bestemor ikke kan komme på besøk fra utlandet og være i karantene hos sin familie.

-Hjemmet er ikke egnet som karantenested for besøkende fra land med høyt smittenivå, sa Solberg.

Det kreves nå at det gjennomføres koronatest ved innreise til Norge og gjennomføring av karantene i ti dager. Personer som verken har egen bopel eller arbeids- eller oppdragsgiver i Norge, må oppholde seg på karantenehotell og teste seg i karanteneperioden.

I redegjørelsen opplyste statsministeren at regjeringen innfører flere nye tiltak for å begrense smittespredningen, blant annet anbefales det å avstå fra unødvendige innenlandsreiser.

– Arbeidsreiser som vurderes som nødvendige, og reiser til fritidseiendommer som kan gjennomføres uten kontakt med andre, er unntatt, sa Solberg.

Reisende fra røde land må fremvise attest på negativ covid-19-test når de kommer til Norge. Testen må være tatt under 72 timer før innreisen. Dersom man ikke kan framvise en slik test, kan bli nektet innreise.

Dette iverksettes fra midnatt, natt til mandag 9. november.

(©NTB)

Flere nyheter: