Menu
Keeper Ørjan Håskjold Nyland (i rødt) er lovet startplass mot Tyrkia av landslagssjef Ståle Solbakken. Foto: Annika Byrde / NTB

Solbakken: – Vi har noen «issues»

Landslagssjef Ståle Solbakken har tre treningsøkter på seg til å snekre sammen et «nytt» lag.

Av NTB | 05.10.2021 16:07:33

Sport: Han hadde ikke fått noen nye skader i troppen i løpet av natt til tirsdag. Solbakken møtte mediene på Ullevaal stadion tirsdag.

Laget hans møter Tyrkia (borte fredag) og Montenegro (hjemme mandag) i VM-kvalifiseringen.

– Alle trener for fullt unntatt (Kristian) Thorstvedt, men han er ikke skadd. Han har fått en smell, så han deltar ikke på linje med de andre, sa Solbakken.

Thorstvedt satt på en treningssykkel og tråkket under den åpne delen av treningsøkta.

Der jobbet også Bernardo Cueva. Han er til daglig ansatt i Brentford i Premier League og hentet inn for å bidra til at Norge får mer orden og bedre uttelling på sine dødballer.

– Han er en fin fyr og holdt en ti minutters presentasjon for spillerne, sa Solbakken.

– Vi har noen «issues» når det gjelder hva vi lander helt på. Vi har skrelt det ned til et par alternativer, og så gjelder det å få den gode følelsen, sa Solbakken og la til at onsdag blir en nøkkeldag med trening i full fart.

Tabellen i gruppen (målforskjell slår inn ved poenglikhet) ser slik ut etter at alle lag har spilt seks kamper: 1) Nederland 13, 2) Norge 13, 3) Tyrkia 11, 4) Montenegro 8, 5) Latvia 5, 6) Gibraltar 0.

Norge avslutter kvalifiseringen i midten av november. Først kommer Latvia til Oslo før en mulig gruppefinale borte mot Nederland.

Det er ikke helt utenkelig at sju-åtte utespillere fra startoppstillingen mot Nederland (1-1) i september får sjansen i førsteelleveren mot tyrkerne. Mathias Normann og Erling Braut Haaland er uaktuelle på grunn av skade.

(©NTB)

Flere nyheter: