reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Ståle Solbakken kan stå for en stor overgang den nærmeste tiden. Foto: Wolfgang Rattay, AP / NTB scanpix

Solbakken snuste på gigantovergang – trakk seg deretter fra forhandlingene

FCK-sjef Ståle Solbakken var svært nær kjøp av Celta Vigos Pione Sisto til 87 millioner kroner, klubben kom ikke til enighet med spilleren om lønnsbetingelsene.

Av NTB | 26.08.2020 20:22:55

Sport: FC København er en gigant i nordisk fotballsammenheng.

Flere medier meldte at overgangen var i orden, men slik var det likevel ikke.

FCK sendte onsdag ut en pressemelding der de forklarte hva som hadde skjedd.

– Vi har hatt et fin dialog med klubb og spiller, og det førte til at vi ble enige om en overgang tirsdag. Vi har siden presentert en sportslig og økonomisk attraktiv pakke innenfor vår lønnsstruktur vi arbeider med, men det har ikke lyktes å komme til enighet med spilleren. Vi ønsker Pione hell og lykke i framtiden, sier FCK-trener Ståle Solbakken.

25 år gamle Sisto har ikke slått til i Celta Vigo. FCK skal ifølge Ekstrabladet se for seg å få hans karriere på føttene igjen og så kanskje selge ham videre om et par år.

Sistos krav for en fireårskontrakt var svært omfattende for en klubb i Norden:

* Sign-on-fee 10,8 mill.

* Årslønn 10,8 mill.

I tillegg måtte trolig FCK ha betalt Celta Vigo vel 30 millioner kroner for å få dansken til København. Totalt ville kjøpet ha en verdi på 87 millioner norske kroner om han ble i FCK til 2024. Sisto har ikke vært tatt ut på Danmarks landslag på to sesonger.

Solbakken sikter mot å ta tilbake hegemoniet i Danmark neste sesong. Midtjylland var best sist sesong og ble seriemester.

I øyeblikket ser det vanskelig ut for en overgang for Pione Sisto, men det har skjedd større underverker enn om det likevel skulle ende at Sisto skulle bli FCK-spiller.

(©NTB)

Flere nyheter: