Menu
Ståle Solbakken er fornøyd med mye av det han så i landskampen mot Slovakia fredag. Foto: Lise Åserud / NTB

Solbakken om Armenia-kampen: – King skal spille

Joshua King ble sittende på benken mens innbyttere leverte avgjørende bidrag mot Slovakia. Ståle Solbakken lover at han er på banen mot Armenia.

Av NTB | 26.03.2022 09:19:46

Sport: – King skal spille, så får vi se hvilken rolle det blir i. Det er ikke bestemt. Vi vil gi sjansen til noen andre enn de som spilte i dag, men de som kommer inn skal ikke spille i et helt nytt lag. Vi skal ha noen gode samtaler om det, sa Solbakken etter fredagens kamp.

Solbakken utelukker ikke at Erling Braut Haaland starter også tirsdag.

– Det er oppe til vurdering. Han er ikke automatisk ute. Han kan være en av dem som trenger litt matchtrening. Det betyr også noe at han fikk hvilt seg de siste ti minuttene, og det hjalp sikkert at han scoret først, sa han.

Solbakken sa seg veldig fornøyd med gjennomføringen av en kamp der Norge var best hele veien, men fikk uttelling først det siste kvarteret. To av de tre spillerne han byttet inn om lag 20 minutter før slutt leverte assist på hver sin scoring.

21-årige Haaland scoret ledermålet framspilt av Kristian Thorstvedt, mens 23-årige Martin Ødegaard fastsatte resultatet på pasning fra Mats Møller Dæhli.

– Han mener vel at han burde hatt 6-7 assist i forrige kvalifisering, men han fikk bare en. Det gjelder å finne en balanse, blant annet ved å bli litt mer egoistisk.

Solbakken kunne for første gang bruke Sander Berge i kamp, etter at midtbanestjernen var uaktuell gjennom hele fjoråret på grunn av skader og koronasmitte.

– Jeg er veldig fornøyd med ham. Han ble sliten etter hvert, men han hadde bra driv og fysikk. Han gjorde det han er best til, som å dra av folk. Jeg er fornøyd med å ha ham med, sa landslagssjefen.

– Vi er nok det yngste landslaget i Europa i dag. Ifølge Brede Hangeland hadde startelleveren snittalder på 23,7, sa Solbakken, som ikke nøyde seg med å skryte av de største stjernene.

– Begge backene var veldig gode. (Fredrik) Bjørkan overrasket positivt. Han hadde selvtillit, og bra timing i framstøtene. Marcus (Holmgren Pedersen) var også god, sa han.

Bjørkan er 23 år gammel, Pedersen 21.

– Det var på tide at Martin begynner å score. Det var et vakkert mål, og jeg håper det baner vei for flere, sa Solbakken og antydet at lagkapteinen besluttet å ta saken i egne hender (bein).

24-årige Berge er en av spillerne som gjør at Norges landslag kan ha en stor framtid.

(©NTB)

Flere nyheter: