Menu
Ståle Solbakken gir instrukser under landslagets trening på Ullevaal stadion tirsdag. Han sier at Erling Braut Haaland vil bli å se på banen mot Slovakia. Foto: Terje Pedersen / NTB

Solbakken lover Haaland-spill mot Slovakia – Zlatan kaller stjernespissen smart

Landslagssjef Ståle Solbakken lover at Erling Braut Haaland blir å se i årets første kamp. Zlatan Ibrahimovic roser den norske spissen.

Av NTB | 22.03.2022 18:04:33

Sport: Haaland har ikke spilt en landskamp siden Gibraltar var i Oslo 7. september i fjor, da han scoret tre mål. Etter det mistet han resten av VM-kvalifiseringen.

Nå er det klart for comeback. Solbakken legger opp til at det skjer mot Slovakia.

– Han spiller i hvert fall den første kampen. Så ser vi hvordan laget ser ut og hvordan kroppen hans er. I utgangspunktet er han tilgjengelig til begge kampene, men han spiller definitivt den første mot Slovakia. Det planlegger vi for, sa Solbakken på tirsdagens pressekonferanse.

– Jeg tror han har et så stort potensial som mulig. Det jeg har sett er at han ønsker å lage mål. Det er ingen hemmelighet. Jeg tror Haaland er en smart spiller som utnytter det han er bra på. Slik var også Henrik Larsson, sa Zlatan.

En kamp til venter mot Armenia tirsdag i neste uke. Der kan det også bli spilletid for Haaland. Solbakken utelukket det ikke.

Haaland har 12 mål på 15 A-landskamper, og han kan med klaff nærme seg et scoringssnitt på én per kamp i dagene som kommer.

Det var før helgen solgt cirka 5000 billetter til Slovakia-kampen.

Omtrent samtidig holdt Sverige en medieseanse. Der fikk Ibrahimovic spørsmål fra NRK om hva han synes om Haaland.

Slovakia ligger som nummer 46 på Fifa-rankingen. Det er én plass bak Norge. Armenia er å finne helt nede som nummer 92.

(©NTB)