reklame for Sheiken Bowling
Menu
Norges landslagssjef Ståle Solbakken må vente på beskjed rundt skadesituasjonen til Stefan Strandberg (i rødt). Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

Solbakken håper på Strandberg tross muskeltrøbbel – misliker Nylands situasjon

Stefan Strandberg er et usikkerhetsmoment for landslagssjef Ståle Solbakken før kampene mot Slovenia og Serbia. Keepersituasjonen skaper bekymring.

Av NTB | 12.09.2022 15:10:49

Sport: Vålerenga-forsvarer Strandberg måtte gi seg etter 56 minutter mot Kristiansund søndag.

Mandag offentliggjorde Solbakken sin tropp til oppgjørene i nasjonsligaen senere i september.

Trenerens førstevalg i midtforsvaret er med. – Strandberg kom nesten gjennom tre kamper på kunstgress. Det var et par mer enn jeg trodde. Vi får se hvor alvorlig den skaden er. De siste rapportene er ok. Så vi håper Stefan er klar. Det er en slags hamstringgreie, sa Solbakken til NTB om Strandberg.

– Vi håper han kan få spille en seriekamp til helgen og få 90 minutter på banen for Napoli, sa Solbakken.

Landslagssjefen er misfornøyd med situasjonen rundt den klubbløse keeperen Ørjan Håskjold Nyland.

– Ørjan skal trene med Lillestrøm. Det er det nærmeste han kommer kamp. Vi er ikke «happy» med at han ikke har kommet seg inn i klubb. Det er selvfølgelig en veldig uønsket situasjon. Men vi har to i Eliteserien som står (André Hansen og Sten Grytebust er med i troppen), sa Solbakken til NTB.

Norge leder gruppen i Uefas nasjonsliga og har tre poengs ledelse ned til toeren Serbia.

Puljevinneren er sikret plass på seedingsnivå to før trekningen av EM-kvalifiseringen.

Leo Skiri Østigård spilte i midtforsvaret alle fire kamper i juni, tre ganger sammen med Strandberg. Østgård har fått lite spilletid i Napoli etter overgangen i sommer. I fem av seks seriekamper har nordmannen vært plassert på reservebenken.

Nyland sikret seg førstekeeperplassen for Norge tidligere i sesongen og presterte bra i juni-kampene. Etter det har det ikke blitt noen ny avtale på klubbplan for ham. Det er dårlig nytt for Solbakken.

(©NTB)