Menu
Norges landslagssjef Ståle Solbakken ruster opp eget team. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Solbakken forsterker teamet rundt Haaland & co.

Landslagssjef Ståle Solbakken ruster ytterligere opp støtteapparatet rundt Erling Braut Haaland og de norske landslagsstjernene. Bård Wiggen kommer inn.

Av NTB | 12.01.2022 16:07:24

Sport: Det bekrefter Norges Fotballforbund på sine nettsider onsdag.

Bård Wiggen får en rolle som fagkoordinator, mens Bjørn Vidar Stenersen er hentet inn som fysisk trener på full tid. Det oppgis at ansettelsene skal forbedre den daglige oppfølgingen av aktuelle A-landslagsspillere.

Bjørn Vidar Stenersen var del av støtteapparatet også under fjorårets samlinger, men vil nå inngå i fagmiljøet i eliteavdelingen også mellom samlingene. Han har vært ansatt i Tromsø IL, men slutter nå der.

Stenersen har også bakgrunn fra FC København.

– Selv om jeg er særdeles godt fornøyd med dagens støtteapparat, jakter vi selvsagt på det som kan pushe oss til ytterligere fremgang, slik at marginene går i vår favør under de viktige Nations League- og kvalikkamper fremover, sier landslagssjef Solbakken.

– Det blir derfor meget bra å få på plass Bård Wiggen og Bjørn Vidar på full tid. Dette er to personer med massiv erfaring, også internasjonalt, som også kjenner mine tanker om spillet særdeles godt. De vil derfor kunne bidra og pushe oss fra dag 1, både rundt A-landslaget og i eliteavdelingens fagmiljø generelt, legger han til.

Bård Wiggen var Solbakkens assistenttrener i FC København og Köln.

60-åringen får nå som hovedansvarsområder å bidra i arbeidet til landslagets arbeid før og mellom samlinger. Wiggen skal også jobbe med å forsterke samhandlingen mellom A-landslaget og de aldersbestemte landslagene.

Norges neste landskamper er mot Slovakia og Armenia på Ullevaal stadion i mars. De markerer starten på oppkjøringen til høstens nasjonsligadeltakelse.

(©NTB)

Flere nyheter: