Menu
Ståle Solbakken og de andre FCK-ansatte e blitt enige om å gå ned 20 prosent i lønn. Foto: Bo Amstrup / Ritzau scanpix / NTB scanpix

Solbakken & co. går ned 20 prosent i lønn

FC København iverksetter lønnsreduksjon på 20 prosent for spillere, trenere og støtteapparat.

Av NTB | 31.03.2020 09:47:32

Sport: Blant dem som rammes er FCKs norske hovedtrener Ståle Solbakken. Foreløpig gjelder lønnskuttet for de nærmeste to månedene. Tiltaket innføres for å minske de økonomiske skadene som koronaviruset har skapt.

Dansk fotball er som det meste av fotballen i Europa satt på vent på grunn av tiltakene for å hindre koronavirusets spredning. FCK er den første klubben i Danmark tar dette skrittet som følge av virusutbruddet.

– Det er vårt bidrag til å hjelpe best mulig og sende et signal om at vi er i samme båt. Vi skal alle hjelpe klubben best mulig, sier Solbakken og teknisk direktør Johan Lange i en felles uttalelse.

Avgjørelsen er tatt i samråd med klubbens hovedaksjonær og styreformann Bo Rygaard, skriver FCK på sitt nettsted.

– Vi setter stor pris på at spillerne og den sportslige ledelsen i klubben har tatt dette skrittet for å gi klubben bedre og mer bærekraftige forutsetninger i en vanskelig periode. Det viser at vi står sammen om å komme helskinnet gjennom en kritisk situasjon. Vi kommer til å stå sterkere når dette er over, sier Rygaard.

(©NTB)

Flere nyheter: