reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ståle Solbakken burde egentlig ikke vært på Briskeby søndag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB

Solbakken brøt innreisekarantenen to ganger

Ståle Solbakken brøt sin innreisekarantene da han gikk på fotballkamp på Hamar søndag og igjen da han startet i NFF-jobben på Ullevaal stadion mandag.

Av NTB | 07.12.2020 15:38:17

Sport: Det er i et intervju som er blitt sendt på TV 2 at den ferske landslagssjefen sitter i landslagstøy og snakker om jobben. Sportssjef Vegard Janssen Hagen i TV 2 bekrefter overfor NTB at intervjuet ble gjort mandag formiddag.

Solbakken har sittet i karantene siden han kom hjem til Norge etter å ha fått landslagssjefjobben, og karantenetiden går først ut tirsdag.

Norges Fotballforbunds generalsekretær Pål Bjerketvedt sier til NTB at han ikke kjenner til om Solbakken har vært fysisk på jobb mandag, og at landslagssjefen selv må ta ansvar for at han var på kamp søndag.

– Det er, som Ståle selv sier, ikke bra å bryte karantenebestemmelsene. Uavhengig av årsak, sier Bjerketvedt til NTB.

Dagbladet meldte tidligere mandag at Solbakken brøt karantenetiden da han var på stadion under HamKam – Lillestrøm søndag.

«Ved nærmere opptelling er nok det riktig. Ankom lørdag formiddag, tenkte og trodde fredag … Må beklage den», skriver Solbakken i en sms til avisen.

Norges nye landslagssjef hadde sin første arbeidsdag mandag. Han er ikke innvilget noe unntak fra karanteneperioden og skulle dermed ha jobbet hjemmefra.

Etter planen skulle Solbakken overvære eliteseriekampen mellom Vålerenga og Rosenborg mandag kveld og også delta i Eurosports TV-sending.

Ifølge Dagbladet har politiet i Oslo straffet 84 personer for brudd på karantenebestemmelsene bare i oktober. Det er utstedt bøter på mellom 5000 og 22.000 kroner.

Kommuneoverlege Ketil Egge i Hamar sier at han vil undersøke saken.

Fotballpresident Terje Svendsen og direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Gro Tvedt Anderssen, har ikke besvart NTBs spørsmål om det at Solbakken var på jobb mandag vil få konsekvenser for fotballforbundet.

– Det er mye som har skjedd den siste tiden, og dagene har nok gått litt over i hverandre for vår nye landslagssjef. Ståle har første arbeidsdag hos oss i dag. Vi skal nok bidra til at telling av dager blir godt håndtert fremover, at ni er ni og ti er ti, sier Gro Tvedt Anderssen til Dagbladet.

(©NTB)

Flere nyheter: