reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Camilla Herrem er klare for semifinale i håndball-NM etter en mektig vending mot Storhamar. Foto: Carina Johansen / NTB

Sola slo Storhamar ut av cupen etter mektig vending

Storhamar ledet med fire mål ved pause og hadde grepet langt ut i 2. omgang, men Solas avslutning var uimotståelig og ga 33-28 i NM-kvartfinalen i håndball.

Av NTB | 28.10.2020 22:23:02

Sport: Hamarlaget er uten poengtap i eliteserien etter sju kamper og har vært i cupfinale to år på rad, men kom til kort mot Camilla Herrem og hennes lagvenninner. Etter å ha ligget under 12-16 halvveis vant Sola siste halvdel 21-12.

– Det var så fantastisk! Vi spilte to helt forskjellige omganger. I andre var vi mye tøffere i forsvar, stabile framover og tok gode sjanser. Jeg er så stolt av det laget her og så imponert, sa Herrem til TV 2.

Herrem scoret fem ganger, mens Maja Magnussen og Martine Wolff ble toppscorere med seks hver.

– Angrepsspillet var jeg ikke redd for. Vi hadde sju stolpeskudd, og jeg var sikker på at vi skulle score flere. Forsvarsspillet var nøkkelen. Vi sto tettere og stoppet ankomsten deres, sa trener Steffen Stegavik.

– Jeg har så lyst til å spille cupfinale. Nå håper jeg vi unngår Vipers i semifinalen, sa Herrem.

Vipers Kristiansand, Fana og Fredrikstad er de tre andre lagene i torsdagens trekning.

11 Vipers-spillere tegnet seg i målprotokollen, med Nora Mørk og Ragnhild Valle Dahl som mestscorende med seks mål hver. Molde er nummer fire på eliteserietabellen, men var sjanseløs mot gjestene fra Kristiansand.

Moldes lille trøst var at Anniken Obaidli var kampens toppscorer med sju mål.

Bare tre dager etter at Tertnes var tilbake fra sin koronakarantene med seier i den utsatte cupkampen mot Grane Arendal, tok cupeventyret slutt da nabo og tabellnabo Fana vant 27-22.

Fredrikstad halte på sin side i land 23-22-seier borte mot Byåsen. Hanne Sagvolds strafferedning mot Teodora Tomac i siste sekund ble utslagsgivende.

Alle semifinalistene er blant de sju første på eliteserietabellen.

Halden vant 33-31 over Haslum og har nå tre lag bak seg på tabellen. Nærbø slo tabelljumbo Sandefjord 31-27, og sistnevnte er to poeng bak nestjumbo Viking.

Tittelforsvarer Vipers gjorde kort prosess med hjemmelaget Molde i kvartfinalen og vant hele 36-19 etter å ha dominert fra avkast. Vipers scoret kampens seks første mål og var oppe i tosifret ledelse før pause. Molde tok litt innpå og hadde 7-16 halvveis, men et par minutter ut i den andre omgangen var tosifret ledelse etablert for godt.

I mennenes eliteserie måtte Drammen og Haslum finne seg i hvert sitt tap mot svakere plasserte lag onsdag. Kolstad slo serietreer Drammen 27-21, og dermed har Elverum og ØIF Arendal tre poengs luke.

(©NTB)

Flere nyheter: