Menu
Europaeventyret til Camilla Herrem og Sola tok slutt i kvartfinalen mot hennes gamleklubb Baia Mare. Her fra en tidligere kamp mot Kristiansand Vipers. Foto: Carina Johansen / NTB

Sola sjanseløse i semifinalejakt – ute av europaligaen

Camilla Herrem og Sola spilte 29-29 mot Baia Mare søndag, men er likevel ferdigspilt i europaligaen i håndball. Rumenerne gikk videre med 69-61 sammenlagt.

Av NTB | 03.04.2022 17:49:33

Sport: Herrem fikk et ublidt møte med gamleklubben i Romania sist helg. Da vant Baia Mare 40-32. I søndagens returmøte i Stavanger måtte alt klaffe for at Sola skulle ta seg videre til semifinale og bli en del av årets såkalte «Final Four» i europaligaen.

Det så tidlig ganske bra ut for hjemmelaget, som ledet 17-11 etter 34 minutters spill. Der sa det imidlertid stopp. Baia Mare svarte med sju strake scoringer og tok ledelsen 18-17 med snaut 20 minutter igjen. Dermed var alt håp om avansement for Sola ute.

Hjemmekampen kunne likevel vinnes, men endte uavgjort. Herrem ble toppscorer for Sola med åtte mål.

Tidligere på dagen røk også Storhamar ut i kvartfinalen i samme turnering. Serietoeren i den norske toppdivisjonen var langt nærmere å ta seg videre enn Sola, men måtte se seg slått av Viborg for annen kamp på rad. Etter 37-38-tap i en målrik kamp røk Storhamar med 68-71 sammenlagt.

Baia Mare og Viborg er semifinalister sammen med tyske Bietigheim og danske Herning-Ikast.

(©NTB)