Menu
Sola befestet tredjeplassen på tabellen med en ny seier i kvinnenes eliteserie håndball søndag. Her fra en tidligere kamp. Foto: Carina Johansen / NTB

Sola befestet tredjeplassen i eliteserien

Med et mektig rykk mot slutten av 2. omgang vant Sola 33-28 over Rælingen og befestet tredjeplassen i kvinnenes eliteserie håndball.

Av NTB | 10.01.2021 21:53:18

Sport: Rælingen hang med lenge og ledet på 24-25 vel halvveis i 2. omgang, men så scoret Sola sju ganger på rad og ledet 31-25. Kristiane Knutsen sto blant annet for tre mål på rad i løpet av halvannet minutt.

Kristina Novak og Maja Magnussen var Solas toppscorere med sju mål hver. Anniken Wollik scoret ni for gjestene.

Sola er fire poeng bak Vipers Kristiansand og Storhamar, som begge er uten poengtap etter 11 spilte kamper. Sola har tapt en gang mot hver av tetduoen, men vunnet alle sine ni andre kamper. Søndagens kamp var lagets første i serien siden 8. november.

Sola er nå fire poeng foran neste lag, ettersom Tertnes tapte for Oppsal. Oslolaget halte i land 25-24-seier og er dermed to poeng foran Rælingen på nedrykksplass.

Debutanten Karoline Syversen (innleid fra Fredrikstad) ble matchvinner for Oppsal snaut to minutter før slutt. Tertnes hadde flere muligheter til å utligne, men greide ikke å overliste Benedikte Kalstad Hernes i hjemmemålet. Syversen ble Oppsals toppscorer med sju mål.

Det var ikke bare gode nyheter for Oppsal i helgen. Det er nå klart at keeper Vilde Tornes Finneide ødela korsbåndet i forrige helgs kamp mot Storhamar.

Fana slo Aker 34-29 i dagens siste kamp og er oppe på samme poengsum som Tertnes, ett poeng bak fjerdeplasserte Molde. Sistnevntes bortekamp mot tabelljumbo Larvik ble utsatt på grunn av koronasmitte.

(©NTB)

Flere nyheter: