Menu
Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix

Søket fortsetter etter 92-åring

Det ble lørdag morgen gjenopptatt søket av den savnede 92-åringen i Vikedal. Det ble fredag kveld satt opp et nett ved elveutløpet der mannen forsvant.

Av Egil M Solberg | 22.02.2020 09:05:51

Leteaksjon: I forbindelse med søket etter antatt omkommet person i Vikedal, vil elven bli stengt, opplyser politiet fredag kveld.

– Det er satt opp et nett ved elveutløpet som markeres med lys og blåser, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Frigir navn på savnet mann i Vikedal

Den 92 år gamle mannen som er savnet i Vikedal er Bjørn Moland. Han har bostedsadresse i Vikedal og ble meldt savnet av hjemmesykepleien onsdag ettermiddag denne uken.

Navn på savnede frigis i samråd med de pårørende.

Siste sikre observasjon av savnede er gjort ved krysset Movegen/Kykjevegen i Vikedal tirsdag kveld, like før klokken 20.00.

Han skal da ha vært iført mørk bukse og jakke, og trolig en sixpence på hodet. Han hadde også med seg en hjemmelaget spaserstokk.

Stokken ble funnet

Stokken, som mest sannsynlig er savnedes, ble funnet i forbindelse med søk onsdag kveld, ved det tidligere sagbruket nedenfor Opsalfossen.

Politiets teori er at savnede har havnet i elva kort tid etter siste observasjon av han. Det er ingenting som tyder på at han har blitt utsatt for noe kriminelt.

Søket fortsetter gjennom helga

Leteaksjonen har pågått siden onsdag kveld, og både politi, brannvesen og frivillige mannskaper har søkt på land og i vannet.

De siste to døgnene har det blitt benyttet redningsdykkere fra Haugesund brannvesen, hittil uten resultat.

Søkene fortsetter gjennom helgen, primært på sjø, med lettbåter.

Flere nyheter: