reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Pressekonferanse om kompensasjonsordning til bedrifter og lansering av søknadsportal med finansminister Jan Tore Sanner (H), skattedirektør Hans Christian Holte og administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Søkbart hvem som får kompensasjon

Opplysninger om hvilke bedrifter som får tilskudd og hvor mye penger de får, vil være tilgjengelig for alle i søkbart format, opplyser finansministeren.

Av NTB | 17.04.2020 21:32:54

Arbeidsliv: – Åpenhet er et viktig virkemiddel for å hindre misbruk og sikre at ordningen har legitimitet, sa Jan Tore Sanner (H) på pressekonferansen om regjeringens kontantstøtteordning fredag kveld.

Det er Skatteetaten som skal forvalte kompensasjonsordningen til bedrifter, og som har ansvar for forsvarlig forvaltning og etterkontroll. Skattedirektør Hans Christian Holte opplyste at det er Skatteetaten skal levere den søkbare innsynsløsningen.

– Detaljene kan jeg ikke gi akkurat nå. Men vi vil ha denne løsningen klar i løpet av veldig kort tid, sier Holte til NTB.

– Etter hvert som opplysningene kommer inn, vil det også være åpenhet om hva som er tildelt, sier han videre.

Lørdag 18. april kan bedrifter som av staten har blitt pålagt å stenge, søke om kompensasjon. Mandag 20. april kan øvrige bedrifter og selskaper levere sine søknader.

Hvis alt går som planlagt, så vil pengene være på konto hos de første bedriftene allerede på mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: