Menu
Ni mennesker ble drept, blant dem barn, da amerikanske spesialsoldater natt til torsdag slo til mot dette huset i landsbyen Atmeh i Idlib-provinsen. Det er ikke kjent hvem som var målet for operasjonen, som Pentagon kaller vellykket. Foto: AP / NTB

SOHR: Barn drept i amerikansk angrep i Syria

Ni mennesker er drept i et angrep fra amerikanske spesialstyrker i Syria, blant dem to barn og en kvinne, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Av NTB | 03.02.2022 09:21:05

konflikt, krig og fred: Pentagon bekrefter at angrepet fant sted, omtaler det som «et vellykket oppdrag», men har ikke opplyst hvem som var målet.

– USA led ingen tap. Vi kommer med mer informasjon når dette er tilgjengelig, sier talsmannen John Kirby.

Ifølge SOHR var angrepet rettet mot Atmeh i Idlib-provinsen, en landsby på grensa til Tyrkia.

– Minst ni mennesker ble drept under operasjonen, blant dem to barn og en kvinne, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Flere innbyggere fortalte at de så lik på bakken etter angrepet, og borgerjournalisten Ahmad Rahal forteller at han talte tolv døde. Dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Ifølge en amerikansk kilde fikk spesialsoldatene problemer med det ene helikopteret de benyttet og valgte derfor å sprenge det i lufta. Dette var trolig eksplosjonen folk hørte.

Provinsen kontrolleres i stor grad av Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som tidligere var den offisielle syriske delen av al-Qaida.

Nattens angrep var det største siden 2019 da amerikanske spesialstyrker slo til mot IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi i Idlib. Han tok sitt eget liv ved å utløse en bombevest før han kunne pågripes.

Helikoptre med amerikanske spesialsoldater landet i utkanten av landsbyen, der det også ligger en leir for internflyktninger. Soldatene skal ha stormet et hus, og øyenvitner i landsbyen forteller om minst én kraftig eksplosjon.

Den USA-ledede koalisjonen mot IS har tidligere gjennomført en rekke angrep mot antatte IS- og al-Qaida-ledere i Idlib.

(©NTB)

Flere nyheter: