Menu
Foto: Daniel DeNiazi

Snur i omstridt skolesak

Sveio Ap, Frp og de to uavhengige er i dialog med andre partier for å finne en løsning for å dempe konfliktnivået. Det opplyser ordfører i Sveio kommune, Linn Therese Erve i en pressemelding.

Av Daniel DeNiazi | 11.04.2021 21:49:31

Kultur: Like over klokken 21 søndag kveld sendte ordfører Linn Therese Erve (Ap) ut en pressemelding, der hun skriver at debatten i kommunen har ført til en høy temperatur og høy konfliktnivå.

– Vi ser også at koronapandemien har gjort prosessen vanskeligere da det har vært tilnærmet umulig å gjennomføre fysiske møte både i bygdene og i folkevalgte organ. For oss er det aller viktigste hensynet at alle elever i kommunen føler seg trygge med tanke på framtida, skriver Erve i meldingen.

I pressemeldingen skriver hun også at elevene ved Auklandshamn skole og Valestrand Oppvekstsenter ikke må leve i uvisshet lengre enn nødvendig.

En utsetting med nye høringsrunder og forlenget debatt er ikke til det beste for verken elever, foreldre eller for Sveio kommune som lokalsamfunn, skriver hun videre.

Erve skriver at målet med en dialog er å dempe konfliktnivået blant innbyggerne i kommunen.

– Vi er på bakgrunn av dette nå i dialog med de andre partiene i kommunestyret for å jobbe frem til et felles vedtak som kan bidra til å dempe konfliktnivået og samle kommunen.

Ordfører og varaordfører ser som vært viktig at hele kommunestyret jobber sammen til det beste for hele Sveio kommune.

Flere nyheter: