Menu
Snowboardlegenden Shaun White kunne pustet lettet ut etter å ha sikret finaleplass i halfpipe i sin siste konkurranse som aktiv utøver. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Snowboardlegenden Shaun White slet seg til finale

Shaun White falt i første omgang i halfpipekvalifiseringen onsdag og følte presset i den andre, men han lyktes og er finaleklar i sin aller siste konkurranse.

Av NTB | 09.02.2022 08:36:16

Sport: Den 35-årige amerikanske snowboardlegenden har tre OL-gull i halfpipe i tillegg til 15 X-Games-gull i løpet av sin fantastiske karriere. Han offentliggjorde nylig at han legger opp etter Beijing-lekene.

I første omgang falt han i sitt signaturtrick, Double McTwist 1260, og han var nede på 19.-plass. Hver deltaker får to forsøk, og beste poengsum teller. De 12 beste tar seg til finale, og White hadde ikke råd til flere feil.

– Jeg kan ikke si hvor lettet jeg var da jeg landet det siste elementet. Jeg er så glad for at jeg skal til finalen, sa White.

Han kom til OL etter en trøblete oppkjøring med koronasykdom, en ankelskade og en vanskeligere kvalifisering enn vanlig. Bare japanerne Ayumu og Ruka Hirano og australske Scotty James var bedre i kvalifiseringen.

Kim landet sitt første forsøk til 87,75 poeng. I det andre falt hun på et trick hun aldri før har prøvd, en switch backside 720.

Kvinnenes finale er torsdag, mennenes fredag.

50 minutter etter fallet var han tilbake i pipen og prøvde det samme programmet en gang til, denne gang uten uhell, og med 86,25 poeng tok han seg til finale som fjerde beste utøver.

USAs kvinnelige superstjerne Chloe Kim var på plass og heiet på White. Tidligere vant hun kvinnenes kvalifisering foran japanske Mitsuki Ono og kinesiske Cai Xuetong.

(©NTB)

Flere nyheter: