Menu
Marcus Kleveland vant verdenscupen sammenlagt i slopestyle etter seieren søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Kleveland vant verdenscupen sammenlagt

Marcus Kleveland var i en klasse for seg i sveitsiske Silvaplana søndag. Han vant verdenscupen sammenlagt med sin andre seier på åtte dager.

Av NTB | 28.03.2021 17:33:32

Sport: Kleveland vant også verdenscuprennet i Aspen forrige helg. Søndag kunne han igjen stå på toppen av seierspallen. Triumfen gjør at han vinner både verdenscupen sammenlagt og slopestylecupen.

– Jeg må hilse hjem til Dombås, sa Kleveland før det andre forsøket, da seieren allerede var sikret etter et enormt førsterun som endte med 96 poeng.

Totalt endte han på 260 på poeng på tre renn i slopestyle denne sesongen, og samme antall poeng i verdenscupen sammenlagt. Det gjorde at han var langt foran konkurrentene i begge cupene.

Kleveland har med dette hatt en utrolig comeback-sesong etter den alvorlige kneskaden i slutten av 2018. I januar tok han han tredjeplassen i Laax Open, før han hentet med seg både big air-gull og slopestyle-bronse i X Games Aspen.

Denne måneden har han tatt både VM-gull i slopestyle og VM-bronse i big air, førsteplass i verdenscup i Aspen og nå seier i sesongavslutningen.

Søndag fikk 21-åringen 96 poeng for sitt førsterun, sju poeng bedre enn nærmeste konkurrent i canadiske Liam Brearley. Etter at han hadde unnagjort runet, strakk Kleveland armene i været og jublet.

– Han er helt i fyr og flamme om dagen. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa TV 2-kommentator Jonas Greve om Klevelands første run.

– Det er bare å ta av seg hatten. Han er så stødig. Ingen er i nærheten av han om dagen, la ekspertkommentator Silje Norendal til.

Ingen klarte å slå poengsummen til Kleveland på 96 poeng fra det første runet, så han cruiset ned til en soleklar seier med å ikke ta noen sjanser i det andre runet.

Markus Olimstad ble nummer sju.

(©NTB)

Flere nyheter: