Menu
Mons Røisland i aksjon i slopestylekvalifiseringen søndag. Foto: Francisco Seco, AP / NTB

Snowboard: Kleveland utslått i slopestyle

Gullkandidaten Marcus Kleveland greide ikke å kvalifisere seg til mandagens slopestylefinale i snowboard. De to andre norske ligger an til finaleplass.

Av NTB | 06.02.2022 07:51:27

Sport: Kleveland er utenfor de 12 beste etter å ha gjennomført begge sine forsøk i kvalifiseringen, som fortsatt pågår.

Mons Røisland og Ståle Sandbech var på 4.- og 5.-plass etter første omgang. Sandbech forbedret sin poengsum til 78,61 i siste forsøk og er på 4.-plass. Røisland forbedret seg ikke og er på 8.-plass med 70,96.

Begge ligger i øyeblikket godt innenfor dem som får bli med i finalen, men det er fortsatt mange som skal i aksjon for annen gang.

Kleveland falt i sin første nedfart. Han hadde vært meget god inntil han ble litt for ambisiøs i et hopp og måtte overende i landingen. Han tok seg til hodet og var tydelig skuffet.

I sitt annet forsøk prøvde han å kjøre på det sikre. Han kom seg gjennom uten uhell, men det gnistret ikke av ham, og han fikk bare 64,86 poeng. Han lå på 11.-plass da han var i mål, men det var fortsatt mange utøvere igjen, og noe senere var Kleveland utenfor.

Kleveland har to X-Games-gull og ett VM-gull i slopestyle. Han ble nummer seks i forrige OL. I årets X-Games tok han sølv i slopestyle, mens han vant Big Air og Knuckle Huck.

(©NTB)