Menu
Marcus Kleveland vant i Aspen. Foto: Geir Olsen / NTB

Snowboard: Kleveland fortsatte storformen med verdenscupseier – sikret plass i OL

Marcus Kleveland stortrives i Aspen. Lørdag fulgte snowboardstjernen opp forrige ukes VM-gull med slopestyleseier i verdenscupen.

Av NTB | 20.03.2021 23:23:18

Sport: Dombås-utøveren var igjen i en klasse for seg. Ingen var i nærheten av å true hans beste poengsum på 87,58 fra det første forsøket.

Nærmest var USAs hjemmehåp Redmond Gerard med 82,16.

Ifølge VG sikret Kleveland seg en plass i neste års vinter-OL i Beijing med triumfen.

– Det føles fantastisk å være her. Jeg er super glad, sa Kleveland i seiersintervjuet med arrangøren, vist på NRK.

Seieren var hans første i verdenscupen siden han vant i big air i desember 2017. Nylig ble han verdensmester i slopestyle til tross for en skade i leggen. Også det skjedde i Aspen.

– For en uke det har vært. Det er bare å ta av seg hatten. Ikke bare for det han presterer, men også for konkurransehodet hans, sa NRK-ekspert og tidligere snowboardprofil Silje Norendal under direktesendingen.

Årets opptur er kjærkommen for Kleveland. Han er tilbake i verdenstoppen for fullt etter at han i desember 2018 knuste kneskålen i et uhell.

– Det å gå fra å kanskje ikke få kjøre brett igjen, til å stå her nå føles helt urealistisk egentlig. Jeg kunne ikke bedt om en bedre sesong, sa Kleveland.

Lørdagens seier var hans fjerde i verdenscupen. To av dem har kommet i slopestyle. Kleveland leder klart sammenlagt etter to av tre renn i disiplinen.

Markus Olimstad skulle etter planen vært på startstreken i finalen, men 27-åringen sto over på grunn av smerter i ryggen.

Fredagens kvalifisering bar bud om norsk suksess. Også der var Kleveland suveren.

21-åringen har generelt svært mange gode Aspen-minner. Begge hans to slopestylegull i X-Games kom der i 2017 og 2018. Tidligere i vinter vant han også gull i big air samme sted.

(©NTB)

Flere nyheter: