reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Alexander Kristoff kan få en tung dag på sykkelsetet onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Snøtrøbbel truer for Kristoff – virussmitte stoppet fransk storlag

Det er ventet både snø, hagl og vind når Alexander Kristoff og resten av sykkeleliten gir seg i kast med Schjeldeprijs-rittet i Belgia onsdag.

Av NTB | 07.04.2021 11:09:34

Sport: Det kan dermed ligge an til ufyselige forhold under deler av det 194,2 kilometer lange rittet med solid norsk deltakelse.

Ved siden av Alexander Kristoff stiller også Edvald Boasson Hagen, August Jensen, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen på startstrek. De to sistnevnte er lagkamerater med Kristoff i UAE.

Med er også det fremadstormende norske Uno-X-laget med Kristoffer Halvorsen som en av spydspissene.

Værgudene kan komme til å skape utfordringer for rytterne på veien mot målgangen i Schoten onsdag. Ifølge nettstedet cyclingnews.com er det varslet både vind, hagl og snø.

Kontrasten til finværet under søndagens Flandern rundt blir dermed stor.

– Tre dager etter Flandern rundt kommer forholdene under Schjeldeprijs til å bli forferdelige, sier Ag2r-rytter Lawrence Naesen.

Værmeldingene tyder på at temperaturen vil ligge på noen få plussgrader.

For det franske Groupama-FDJ-laget var rittet over før det begynte. Som følge av koronasmitte hos én person kommer laget til spurtsterke Arnaud Démare ikke til start.

Også kvinneeliten skal sykle Schjeldeprijs onsdag. Der er det norske Coop-Hitec-laget på startlisten. Det samme er Susanne Andersen (DSM), Elise Marie Olsen (Drops), Emilie Moberg (Drops) og Vita Heine (Massi).

(©NTB)

Flere nyheter: