Menu
Soldater fra regjeringshøren er satt inn i arbeidet med å komme innesnødde bilister til unnsetning i Murree-området nordøst for islamabad. Foto: AP / NTB

Snøstorm overrasket bilister i Pakistan

Minst 22 mennesker, blant dem ti barn, har mistet livet i en kraftig snøstorm nordøst for Islamabad. Pakistans hær har hentet ut over 1.000 nedsnødde bilister.

Av NTB | 09.01.2022 09:32:18

Ulykker og naturkatastrofer: Siden torsdag kveld har det falt over 1,2 meter snø i Murree-området, som er et populært sted for dagsturer fra den pakistanske hovedstaden. Store snømasser og veltede trær sperret veier inn og ut av området, og et stort antall biler ble stående fast.

Ifølge myndighetene er det funnet 22 omkomne i innesnødde biler, blant dem ti barn. De fleste døde av kulde eller av kullosforgiftning på grunn av eksos fra biler der man forsøkte å holde varmen.

Lokale innbyggere forsøkte å hjelpe ved å dele ut ulltepper og mat til dem som satt innesnødd, og den pakistanske regjeringshæren opplyste søndag å ha hentet ut over 1.000 mennesker fra innesnødde biler. Over 300, mange av dem barn, behandles for skader.

Pakistans meteorologiske institutt varslet om det kraftige snøfallet, og statsminister Imran Khan vil ha svar på hvorfor rundt 150.000 bilister likevel satte kursen for Murree, der det bare er plass til rundt 4.000 biler.

Khans kommentar har høstet kritikk fra opposisjonen, som mener at han legger skylden på ofrene.

(©NTB)

Flere nyheter: