Menu
Et snøskred i Ottofjellet ble meldt til Sysselmannen tirsdag. Ingen ble tatt av skredet, som gikk halvannen mil nordøst for Longyearbyen. Foto: Sysselmannen / NTB

Snøskred i Ottofjellet på Svalbard – ingen tatt

Sysselmannen har tirsdag ettermiddag fått melding om et snøskred i Ottofjellet, rundt 15 kilometer nordøst for Longyearbyen. Ingen er tatt av skredet.

Av NTB | 06.04.2021 17:09:21

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi fikk melding fra en scooterfører som så at skredet ble utløst, sier sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud i en pressemelding.

Tidligere på dagen ble det meldt om stor snøskredfare de nærmeste dagene, både på Svalbard øst og Nordenskiöld Land, der Longyearbyen og Ottofjellet ligger.

På nettsiden Varsom.no er området markert med faregrad 4 – den høyeste faregraden. Varselet gjelder for både onsdag og torsdag.

– Det er veldig bra at folk melder fra til oss når de observerer skred. I dette tilfellet unngikk vi at det ble iverksatt en redningsaksjon, sier Haugerud.

En rekke beboere i bydelen Nybyen har i det siste vært evakuert på grunn av snøskredfare. Enkelte fikk flytte hjem igjen 30. mars, men ble evakuert igjen på påskeaften. Disse fikk flytte hjem igjen mandag.

Mandag kom det melding om skred ved Barentsburg. Ingen ble tatt av skredet, som gikk i fjellsiden ved hundegården og over scooterløypa.

– Vi ber alle som er på tur, om å ta sine forholdsregler og ikke ferdes i skredfarlige områder, sa Haugerud mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: