reklame for smiaa
Menu
VM i snooker 2020 nærmer seg avslutning i Sheffield i England. Foto: Frank May / NTB scanpix.

Snooker: Maflin slo tilbake i VM-kvartfinalen

Kurt Maflin (37) varslet at han skulle kjempe som en viking og gjorde akkurat det i den andre sesjonen av VM-kvartfinalen i snooker mot skotten Anthony McGill.

Av NTB | 11.08.2020 14:32:39

Sport: Kurt Maflin (37) fikk lite til å stemme på den første kvartfinaledagen i snooker-VM, og han sto foran en formidabel oppgave foran tirsdagens avslutning mot den useedede skotten Anthony McGill etter å ha kommet under 1-7 i partier.

Tirsdag fløt det atskillig bedre for Maflin, og han knappet inn kraftig inn på ledelse. Stillingen er 10-6 i favør McGill foran de avsluttende og avgjørende partiene tirsdag kveld. Maflin vant den andre sesjonen 5-3.

McGill ligger derfor fortsatt soleklart nærmere enn plass i semifinalen enn Maflin gjør foran avslutningen.

– Jeg er nede, men ikke ute. Tid til å slåss som en viking, twitret Maflin etter å ha kommet under 1-7 for Anthony McGill etter første dag av kvartfinalen.

Maflin holdt så absolutt ord og kjempet det han kunne i de åtte partiene som ble spilt torsdag formiddag.

I det tredje partiet klarte McGill å ta det hjem med 72–62 til tross for at nordmannen stort sett hadde hatt kommandoen ved bordet.

I det fjerde partiet mistet Maflin bordet etter bare å scoret 15 poeng. Motstanderen ryddet bordet og vant partiet 86-15. Han gikk til den første pausen med en 9-3-ledelse.

Skotten hadde bordet fra start av i det femte partiet, men da Maflin fikk muligheten tok han hjem partiet med solide 88-34 og reduserte til 4-9.

Maflin spilte ikke på sitt beste i det siste formiddagspartiet og tapte klart. Dermed ligger han under 6-10 foran partiene senere i kveld.

Kvartfinalen blir spilt best av 25 partier og førstemann til 13 avanserer til semifinale.

Mange regnet Maflin som favoritt i kvartfinalen mot den useedede skotten. Det var første gang at en nordmann hadde tatt seg til kvartfinale i VM.

Allerede før kvartfinalen hadde Maflin sikret seg rundt 600.000 kroner i premiepenger. Med kvartfinalen kan nok den summen fort dobles.

Maflin er født og oppvokst i London, men 37-åringen har bodd på Ensjø i Oslo siden 2003.

I den første kvartfinalekampen som ble avgjort vant engelskmannen Mark Selby over australske Neil Robertson og ble førstemann til semifinale med 13-7.

Han tok hjem det første partier mot McGill etter å ha kommet under 0-37. Nordmannen tok også hjem det andre partiet selv om det var betydelig jevnere. En klar miss av McGill slapp Maflin inn i partiet igjen på stillingen 47-46.

Maflin var også sjef ved bordet i det sjette partiet for dagen og reduserte ytterligere til 5-9. I det meget viktige sjuende partiet hentet Maflin inn McGills 51-0-ledelse, og med en heldig ball reduserte han til 6-9.

(©NTB)

Flere nyheter: