Menu
Det ble eksportert 770 tonn snøkrabbe i april. Det er en økning i volum på 515 prosent. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB

Snøkrabbe og laks bidro til vekst i sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 8,6 milliarder kroner i april. Det er en økning på 338 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med april i fjor.

Av NTB | 05.05.2021 06:09:28

Økonomi og næringsliv: – Til tross for at sjømatmarkedene fortsatt er sterkt preget av koronapandemien og en styrket norsk krone, er verdien av sjømateksporten i april den nest høyeste april-måneden noensinne, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Hun forklarer at dette blant annet skyldes at det eksporteres rekordhøye volumer til økte priser av blant annet laks og snøkrabbe.

Når det gjelder snøkrabbe, ble det eksportert 770 tonn til en verdi av 123 millioner kroner i april, en økning i volum på 515 prosent. Her økte verdien med 105 millioner kroner, eller 585 prosent, sammenlignet med april i fjor.

Polen, Frankrike og USA var de største markedene for norsk laks i april, mens USA, Danmark og Nederland var de største markedene for norske snøkrabbe.

– Det betyr at vi har en næring som er tilpasningsdyktig og med flinke folk i alle ledd. Dette er en forutsetning for videre forutsigbarhet for mange viktige arbeidsplasser og gir verdiskaping over hele landet vårt, sier han i en kommentar til NTB.

– Til tross for koronapandemien har sjømateksporten klart seg svært godt og den norske sjømaten er ettertraktet i utemarkedene, sier Ingebrigtsen.

Lakseeksporten var i april på 86.000 tonn laks til en verdi av 5,8 milliarder kroner. Verdien av lakseeksporten var den nest høyeste for april måned noensinne, kun slått av april 2019 – da den var på 6,2 milliarder kroner.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen er godt fornøyd med tallene.

(©NTB)

Flere nyheter: