Menu
Marcus Rashford (i midten) ble gratulert av Phil Foden og Harry Kane etter å ha scoret i Englands 6-2-seier over Iran i VM-sluttspillet i Qatar. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Snaut 160.000 fulgte Englands VM-åpning på NRK

I snitt fikk 156.000 seere med seg Englands storseier over Iran i første NRK-sendte kamp fra VM-sluttspillet i Qatar. Tallene ble bedre utover mandagskvelden.

Av NTB | 22.11.2022 16:57:03

Kultur og underholdning: Toppen ble nådd i overtidsminuttene i Nederlands 2-0-oppgjør mot Senegal. Da var det 455.000 tittere på NRK1. Snittet var på 220.000.

Tidligere på dagen ble England-kampen sett av 189.000 på det meste. Også det skjedde i tilleggsminuttene da Iran ble slått 6-2.

– Det er vanskelig å sammenligne disse tallene med tidligere mesterskap, ettersom vi aldri før har hatt et fotball-VM på denne tiden av året. I tillegg arrangeres det i et land som med god grunn får massiv kritikk, blant annet for sin behandling av arbeidere og minoriteter, korrupsjon og mangel på pressefrihet, sier NRKs sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt i en melding til NTB.

– Vi ser at VM-innholdet som produseres engasjerer, og at det er særlig stor interesse for det kritiske søkelyset i retning Qatar og Fifa på nrk.no, legger han til.

NRK og TV 2 deler på å vise VM-kampene.

(©NTB)