Menu
Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har nå besluttet at Pfizer-vaksinen kan oppbevares i vanlige kjøleskap i 2–8 grader i opp til én måned, hvis vaksineglassene ikke er åpnet. Foto: Heiko Junge / NTB

Snart kan kommunene koronavaksinere hele uka

FHI mener kommunene framover kan koronavaksinere sju dager i uka, etter at EMA besluttet at Pfizers koronavaksine kan oppbevares i kjøleskap i opp til en måned.

Av NTB | 18.05.2021 14:44:02

Medisin og helse: Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser at Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har besluttet at Pfizers koronavaksine kan oppbevares i vanlige kjøleskap i 2–8 grader i opp til én måned hvis vaksineglassene ikke er åpnet.

– Dette er en svært god nyhet som vil bidra til langt lettere distribusjon og bruk av koronavaksinen fra Pfizer. Ikke minst vil kommunenes vaksinasjonsarbeid bli enklere, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet.

Denne koronavaksinen skal normalt lagres i spesialfrysere på minus 70 grader.

Nå har EMA besluttet at uåpnede vaksineglass kan oppbevares i kjøleskap som holder mellom 2 og 8 grader, i inntil én måned.

– Med en økende mengde doser til Norge fremover, vil utvidet lagringstid i kjøleskap gjøre det mulig for kommuner å vaksinere hele uken. Videre vil det være mindre risiko for vaksinesvinn som følge av utvidet lagringstid i kjøleskap, sier Bukholm.

(©NTB)

Flere nyheter: