Menu
Vi sender stadig flere bilder som nyttårsgratulasjoner. Også i Libanon er det populært å ta selfier på nyttårsaften. Her fra Beirut under nyttårsfeiringen. Foto: Hussein Malla/AP/NTB

Snapchat mest pop for gratulasjoner

Også i år var det Snapchat som ble foretrukket da vi ønsket hverandre godt nytt år. Datatrafikken på mobil økte med 97 prosent fra nyttårsaften i fjor.

Av NTB | 01.01.2021 09:53:26

Fritid: Det er kanskje ikke så overraskende at det i år ble sendt langt flere nyttårsgratulasjoner digitalt. Koronapandemien som preget alt i 2020, preget også overgangen til 2021, og folk feiret hver for seg.

14,7 millioner tekstmeldinger ble sendt gjennom Telenors nett. Det er en økning fra 14 millioner i fjor. For femte år på rad var det derimot Snapchat som dominerte når nordmenn ønsket hverandre godt nytt år.

Aktiviteten ved midnatt økte med 60 prosent fra fjoråret. Konkurrentene Facebook og Tiktok ble lagt til side da gratulasjonene skulle sendes, viser Telenors tall.

– Bruken av Snapchat har nærmest eksplodert de siste årene, særlig på nyttårsaften. Det var ikke et unntak i år. Til sammenligning gikk eksempelvis trafikken på Facebook og Tiktok ned rundt midnatt, sier administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge.

– Det er rett og slett lettere å snappe rakettene på direkten og sende det til én gang, sier han.

Totalt økte datatrafikken i mobilnettet med 97 prosent fra i fjor.

– Uavhengig om det er snap, insta eller gode gamle messenger, jule- og nyttårsaften domineres av høy bruk av sosiale medier. Det merket vi spesielt i år, særlig siden vi ikke har kunnet samle oss i like stor grad som normalt, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Han priser seg lykkelig over at Telenor har økt kapasiteten i løpet av året når han ser trafikktallene fra midnatt nyttårsaften.

(©NTB)

Flere nyheter: