Menu
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Smittsom hjernehinne-betennelse i Rogaland

Et barn i en barnehage Gjesdal kommune på Jæren er smittet av meningokokkbakterien. Alle barn i samme avdeling i barnehagen har fått forebyggende behandling.

Av NTB | 03.03.2021 16:29:26

Utdanning: Kommuneoverlege Hans Petter Torvik sier til Gjesdalbuen at det er bekreftet ett tilfelle av meningokokksykdom, som gjerne kalles smittsom hjernehinnebetennelse. Familien og barna på avdelingen har fått forebyggende behandling.

– De nærmeste i husstanden fikk forebyggende antibiotisk behandling i går kveld. De som er på samme avdeling i barnehagen, fikk behandling i formiddag. Det er standardprosedyrer som vi har hatt i mange år. Når de nå har fått denne behandlingen, kan de være i barnehagen som normalt, sier Torvik.

Han regner med at det er rundt 40–45 tilfeller av smittsom hjernehinnebetennelse i Norge hvert år. Selv om navnet på sykdommen tilsier at den er veldig smittsom, er ikke det tilfellet, ifølge Torvik.

– Når det oppstår ett tilfelle, dukker det opp et nytt i 1–3 prosent av tilfellene. Det er egentlig liten sjanse for nye tilfeller. Det er smittsomt, men samtidig lite smittsomt sammenlignet med andre barnesykdommer generelt, forkjølelse, influensa og covid-19, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: