Menu
Uteserveringene på Bryggen i Bergen er stengt på grunn av koronarestriksjoner. Assisterende smittevernoverlege Kjell Haug mener full skjenkestopp er et for kraftig tiltak. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB

Smittevernlege i Bergen synes full skjenkestopp er strengt

En oversikt fra Bergen kommune viser at kun 2 prosent av de smittede i fjor fikk smitte på utesteder. Overlege mener det betyr at tiltakene var for strenge.

Av NTB | 06.01.2022 00:23:49

Medisin og helse: Oversikten fra kommunen viser at kun 341 smittetilfeller av de totalt 17.608 i Bergen er knyttet til serveringssteder, skriver Bergens Tidende.

– Vi har hatt moderat smitte siste halvdelen av desember og i begynnelsen av januar. I den situasjonen synes jeg det har vært for strengt, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug i Bergen til avisen.

Han understreker samtidig at han har forståelse for at Folkehelseinstituttet ga råd om skjenkestopp siden de fryktet en eksplosiv økning i smitte.

– Men utviklingen i Norge ble roligere enn man fryktet. I ettertid ser man at full skjenkestopp var et for kraftig tiltak, mener Haug.

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) har bedt regjeringen om å oppheve skjenkestoppen, noe flere partier og organisasjoner også krever.

Regjeringen har imidlertid avvist at det blir aktuelt med noen endring før tiltakene skal vurderes på nytt 14. januar.

(©NTB)

Flere nyheter: