Menu
Foto: Eric Gay / AP / NTB

Smittevern med godt samarbeid med befolkningen

Det gode samarbeide med innbyggerne på Haugalandet gjør at kommunene raskere får slått ned smitteutbruddene. Det sier kommunelege Katrine Nesse i Karmøy kommune.

Av Egil M Solberg | 19.03.2021 07:33:58

Koronapandemi: 13 nye innbyggere er registrert smittet det siste døgnet og 439 personer er smittet. De fleste smittede er nærkontakter til tidligere smittede etter utbruddet i skole og barnehage i Kopervik.

Hun berømmer innbyggere og næringsliv for lojalt å stille opp når innstramminger og nye tiltak kommer.

– Vi er helt avhengig av å ha et godt samarbeid med innbyggerne og her på haugalandet er det imponerende å se hvor raskt folk tilpasser seg og passer på hverandre, sier Nesse til Radio Haugaland.

Uten det gode samarbeidet ville det vært langt mer krevende å få kontroll på utbruddene.

Raskere utrulling av vaksine

Nå ser hun frem til å få fortgang i vaksineringen.

– Jeg er glad for at vi nå bare behøver å gi innbyggerne én dose hver i første omgang. Det gjør at vi nærmest dobler tempoet med vaksineringen. Etterhvert kommer også større leveringer med vaksine, sier kommunelegen.

Allerede ved første dose får folk god beskyttelse opplyser hun.

– Det har vist seg at folk allerede ved første dose får opp mot 90 % beskyttelse. Grunnen til at det gis to doser, er for at beskyttelsen skal vare lenger, forklarer hun.

De fleste tar vaksinen.

– Så langt har det ikke vært noe problem med å få vaksinert befolkningen. De fleste ser frem til å få denne beskyttelsen, sier Nesse til Radio Haugaland.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: