Menu
Rune Almenning Jarstein er blant de smittede i Hertha Berlin. Foto: Geir Olsen / NTB

Smitteutbrudd i Jarsteins klubb skaper tysk fotballkaos – nytt tilfelle påvist

Fem personer, blant dem Rune Almenning Jarstein, har avgitt positive virusprøver i Hertha Berlin. Det skaper kjempetrøbbel for kampkalenderen i Bundesliga.

Av NTB | 16.04.2021 10:49:59

Sport: Sent torsdag kveld opplyste den tyske hovedstadsklubben at ytterligere en spiller, Marvin Plattenhardt, hadde testet positivt på koronaviruset. Tidligere på dagen hadde Hertha bekreftet smitte hos trener Paul Dardai, en av hans assistenter og spissen Dodi Lukebakio.

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein testet på sin side positivt etter å ha returnert til klubblaget fra landslagssamling nylig.

På egne nettsider opplyser Hertha Berlin at klubben har bedt den tyske ligaen (DFL) om at de tre neste seriekampene mot Mainz, Freiburg og Schalke utsettes.

– Som et resultat av smittetilfellene som har oppstått, er vi nå tvunget til å gå i karantene i to uker hjemme. Fra et helsemessig perspektiv, er det absolutt det rette grepet. Fra et sportslig ståsted rammer det oss naturligvis, i og med at vi nå må spille seks Bundesliga-kamper før sesongen avsluttes 22. mai, sier sportsdirektør Arne Friedrich i en uttalelse.

Spilleplanen til klubbene som skulle møtt Hertha i ukene som kommer rammes også av karantene-situasjonen.

Det skulle tillate at treninger og kamper kunne fortsette som planlagt. Den positive virustesten til Plattenhardt endret det. Nå blir det i stedet hjemmekarantene på samtlige.

– Etter å ha diskutert med vår medisinske leder, skjerpet vi smitteverntiltakene under landslagspausen, og vi håpet også at Rune Jarsteins positive koronatest var et isolert tilfelle. Det har det dessverre vist seg ikke å være, sier sportsdirektør Friedrich.

Hertha-trener Dardai bekreftet tidligere denne uken at Jarstein fortsetter sliter med ettervirkningene av sykdommen.

– Folk reagerer ulikt på korona. Rune har hatt feber i lang tid, og derfor er han ikke klar for trening igjen allerede torsdag. Vi legger ikke noe press på ham, sa Hertha-treneren på en digital pressekonferanse onsdag ifølge Kicker.

Sportsdirektør Friedrich opplyser at Hertha-spillerne vil gjennomføre virtuelle treningsøkter mens laget er i karantene i tiden som kommer.

Den tyske ligaen er under press med hensyn til å komme i mål med Bundesliga-sesongen innen utgangen av mai. Flere spillere skal deretter starte oppkjøringen til sommerens EM-sluttspill.

Utsettelser passer derfor svært dårlig.

Hertha Berlin står i fare for å rykke ned fra Bundesliga. Hovedstadsklubben ligger på 15.-plass, én plass over nedrykksstreken.

Da torsdagens tre første smittetilfeller i klubben ble kjent, ble det opplyst at spillere, ledere og andre ansatte nær spillergruppen ville bli plassert i en «isolasjonsboble» de neste to ukene.

Til egen klubbs nettsider sa Dardai at Jarstein må gjennomgå nødvendige tester før han gjenopptar treningen.

(©NTB)