Menu
Felles sang med lite avstand mellom folk kan ha bidratt til smittespredning i bedehusmiljø, og er én av kildene til smitteutbruddet blant studenter i Bergen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Smitteutbrudd i Bergen kan skyldes bedehussang

Allsang på bedehus med mindre enn to meters avstand er én av årsakene til smitteutbruddet blant studenter i Bergen, melder NRK.

Av NTB | 29.03.2021 01:40:44

Medisin og helse: Over 50 studenter er bekreftet smittet, og smitten kobles til utbrudd i menigheter og på treningssentre.

Studentsmitten Bergen er knyttet til utbruddet i bedehusmiljøet i nabokommunene Askøy og Øygarden, ifølge Bergen kommune, melder kanalen.

Mer enn 100 personer i ulike bedehusmiljø på Askøy og Øygarden er smittet siden midten av mars. Felles sang med lite avstand mellom folk kan ha bidratt til smittespredning.

– Vi har vært altfor lite obs på det med sang, sier Agnar Våge ledergruppen til Saron Pinsemenighet på Straume i Øygarden kommune.

Avstand ved allsang har vært opp til diskusjon i møter mellom kommunen og ulike trossamfunn de siste ukene, ifølge NRK.

– Vi har sett i hele pandemien at det å synge sammen eller å være på korøving gir en situasjon der det er lett å smitte andre, sier legevaktsjef Dagrun Linchausen i Bergen.

(©NTB)

Flere nyheter: