Menu
Marcus Kleveland og de andre norske snowboardkjørerne må klare seg uten viktige støttespillere i starten av OL. Her er Kleveland fra X-Games i Hafjell i 2020. Foto: Geir Olsen / NTB

Smittetrøbbel for snowboardlandslaget – sportssjefen og landslagstreneren holdes hjemme

Snowboardlandslagets sportssjef Per Ivar Grimsrud og hovedtrener Marius Håker, reiser ikke med den norske OL-troppen mandag kveld grunnet smittetrøbbel.

Av NTB | 31.01.2022 07:20:36

Sport: Grimsrud sliter med en forkjølelse, mens Håker er i isolasjon på grunn av smitte i familien, melder NRK.

Dermed går to av de viktigste støttespillerne til de norske snowboarderne glipp av starten av OL i Beijing. De må bli igjen hjemme når den norske OL-troppen reiser fra Oslo klokken 20.00 mandag.

Snowboardlandslagets hovedtrener Håker er oppgitt over situasjonen.

– Det er jo det verste som kunne skjedd da. Eller, det hadde vært verre om utøverne hadde fått det da. Det er jo dette man har frykta. Vi har vært heldig og god i to år, og nå tryner vi på målstreken, sier Håker til NRK.

De norske snowboarderne skal i aksjon allerede på lørdag, på lekenes første dag. Da skal Hanne Eilertsen representere Norge i slopestyle-kvalifiseringen. Slopestylefinalen på kvinnesiden er på søndag.

Samme dag skal mennene kjøre kvalifisering før mandagens slopestylefinale.

Der kan Marcus Kleveland fort stikke av med edelt metall. 22-åringen vant nylig tre medaljer i X-Games med gull i big air og knuckle huck, samt sølv i slopestyle.

Ståle Sandbech vant OL-sølv i slopestyle i Sotsji i 2014 og er lei seg for at OL-starten går uten to viktige støttespillere.

– Det er jo ikke annet enn veldig kjipt. Det er jo kjipt å ikke ha de som organiserer og legger til rette for oss under konkurranser. Og kanskje den aller viktigste konkurransen, sier Sandbech til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: