Menu
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Smittet sjåfør kjørte 88 turer i mars

Det har skap reaksjoner at en rekke taxisjåfører smittet med covid-19 har vært på jobb i Haugesund. Den ene sjåføren har hatt 88 turer mens han var smittet nå i mars.

Av Egil M Solberg | 12.03.2021 11:00:24

Koronapandemi: Hundrevis kan ha vært passasjerer hos smittede sjåfører i området, melder VG.

Totalt åtte taxisjåfører er nå registrert med smitte hos Haugesund Taxi og Haugaland Taxi.

Det vites ikke hvordan sjåførene er blitt smittet, og flere nevner at det kan ha sammenheng med et utbrudd på Spilleriet i byen. Dette lokalet huser bingo, automater og andre spillvarianter.

– Vi kan ikke nå slå fast hvor mange som er rammet. Derfor ber vi foreløpig folk som har vært passasjerer i taxi om å være spesielt oppmerksom på symptomer, sier kommuneoverlege Jostein Helgeland i Haugesund.

Men den fungerende daglige lederen i Haugesund Taxi har nå sett seg lei av passasjerer uten munnbind, skriver VG.

– Jeg pleier å si at i min bil er det påbud om munnbind. Det hjelper ikke å si til fulle folk at munnbindet er en anbefaling, sier Sabri Ramadani til avisa.

Fra midnatt natt til fredag trådte en lokal forskrift i kraft.

– Den har ikke tatt med munnbind, men det er noe vi vurderer, spesielt i kollektiv- og taxitransport, sier kommunelegen til avisa.

88 turer i mars

Hos Haugaland Taxi har de i tillegg til sjåfører fått registrert smitte hos en ansatt i administrasjonen, som i tillegg har dratt med seg tre andre ansatte i karantene.

– Den ene sjåføren med smitte hadde 88 turer på de første ni dagene i mars, så dette har potensial til å spre seg, sier daglig leder Georg Hillestad til VG.

Potensielt kan hundrevis av personer være rammet.

Flere nyheter: