Menu
Navnet Smittestopp gikk av med seieren i Folkehelseinstituttets avstemning om hva den nye smitteappen skal hete. Her er et bilde av den gamle appen med samme navn. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Smittestopp blir navnet på FHIs nye smittesporingsapp

Navnet Smittestopp var mest populært i Folkehelseinstituttets avstemning om hva som bør være navnet på deres nye smittesporingsapp.

Av NTB | 19.10.2020 08:23:03

Medisin og helse: 36,6 prosent av de totalt 5.062 deltakerne i FHIs avstemning stemte for Smittestopp-navnet, 32,4 prosent stemte for Smittespor, mens 31,1 prosent stemte på Smittevarsel.

– Vi var i tvil om vi skulle gi den nye appen et helt nytt navn eller fortsette med det gamle. Derfor kjørte vi avstemning med tre alternativer. Over 5.000 svar kom inn, og Smittestopp gikk av med seieren, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i en pressemelding.

Hun legger til at FHI har fått noen kommentarer på at alternativene kunne ha vært sprekere.

Siden den nye appen får det samme navnet som den gamle, blir det nå en viktig jobb for FHI å tydeliggjøre at appen er en helt annet enn den forrige, mener Knudsen.

Fristen for anbudskonkurransen om utviklingen av appen går ut mandag 19. oktober. Beslutning om hvilken leverandør som vinner konkurransen, blir tatt 26. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: