reklame for Utvik Autoservice
Menu
Folkehelseinstituttets nye app smittestopp for smittesporing. Appen skal hjelpe myndighetene med smittesporing, men kan også brukes til å varsle brukeren om at han eller hun har vært i nærheten av noen som er smittet av koronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Smittestopp-appen skal testes i Drammen og to andre kommuner

Smittestopp-appen skal først testes i tre kommuner, deretter skal den testes i 15 kommuner, før den skal kunne varsle personer over hele landet i mai.

Av NTB | 16.04.2020 16:33:39

Vitenskap og teknologi: Appen og hyppigere testing er avgjørende for å lette på tiltakene i samfunnet, sa direktør Camilla Stoltenberg ved Folkehelseinstituttet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Drammen er en av kommunene som skal få teste løsningen. Vi hadde det første møtet med dem i dag, og vi kommer til å jobbe tett sammen den nærmeste tiden. Jeg oppfordrer så mange som mulig i Drammen til å laste ned appen allerede nå, sa Stoltenberg.

Kommunene har brukt mye ressurser på manuell smittesporing. Sporingsarbeidet er arbeidskrevende, og ansatte i kommunene ringer til alle nærkontakter. Appen kommer i tillegg til dette.

Det er ikke kjent hvilke to andre kommuner enn Drammen som skal teste appen.

(©NTB)

Flere nyheter: